Ποιοι είμαστε

Το έτος 1997 ιδρύσαμε τον Πολιτιστικό Σύλλογο Βύρωνα "Άρης Κωνσταντόγλου", προς τιμή του αξέχαστου εφόρου μας Άρη Κωνσταντόγλου (βλέπε παρακάτω). Σήμερα ο Σύλλογός μας έχει 29 μέλη και περίπου 50 φίλους και αδελφούς. Ο Σύλλογός μας είναι μη κερδοσκοπικός, κοινωνικοποιημένης δράσης και αλληλεγγύης που προέκυψε κυρίως από την Ένωση Παλαιών Προσκόπων του 1ου Σ.Π.Βύρωνα (ιδρύθηκε το 1992) από μια ομάδα φίλων και αδελφών που υπήρξαν πρόσκοποι την δεκαετία του 1960! Τα χρόνια που πέρασαν πραγματοποιήσαμε πολύ σημαντικό φιλανθρωπικό και κοινωνικό έργο, μέσα στο Δήμο μας, αλλά και όπου μαθαίναμε ότι υπήρχε πραγματική ανάγκη. Παράλληλα, αμέριστη ήταν και η βοήθεια που προσφέραμε στο Σύστημά μας (κατασκηνώσεις, χορούς, λαχειοφόρους κ.λ.π.).

Κορυφαία δράση του Συλλόγου μας, είναι η δημιουργία και λειτουργία ενός πρότυπου κατασκηνωτικού κέντρου στη περιοχή Τολοφώνα-Ερατεινή του Δήμου Δωρίδας. Το έργο αυτό προσφέρεται πλέον  έτοιμο για χρήση στη νεολαία του Δήμου Βύρωνα, του Δήμου Δωρίδας και όχι μόνο. Ακόμη με τις ενέργειές μας, φέραμε κοντά σε συνεργασία του Δήμους Βύρωνα και Δωρίδας, προς μεγάλο όφελος  και για τους δύο Δήμους. Φέτος διανύουμε το 24ο έτος λειτουργίας μας και συνεχίζουμε με πολύ όρεξη και διάθεση το πολιτιστικό και προσκοπικό μας έργο!!!

Στο Άρθρο 11 του καταστατικού μας, ορίζεται ρητά ότι αν ποτέ ο Σύλλογος για οποιονδήποτε λόγο λυθεί, δηλαδή δεν θα υπάρχει πλέον, η κινητή και ακίνητη περιουσία του κατασκηνωτικού κέντρου περιέρχεται κατά 50% στο Δήμο Βύρωνα και κατά 50% στο Δήμο Δωρίδας, σε ένδειξη εκτίμησης και αγάπης για τη συνεχή και αμέριστη βοήθεια που μας προσφέρουν στην επίτευξη του έργου μας όλα αυτά τα χρόνια.

Άρης Κωνσταντόγλου (Λίγα λόγια) 

Ιδρυτική Πράξη

Συνέντευξη του πρόεδρου της ΕΠΠ κου Αντώνη Κουρούνη στην εφημερίδα διαδρομές, σχετική με τα παραπάνω αναφερόμενα